Parallel installation

Denne installation kan bruges hvis du har mere komplicerede opsætninger og udstyr på dit net som f.eks. video overvågning eller korterminaler som kræver portforwards (samt visse VPN forbindelser). Installationen har en række fordele ved at der ikke skal ændres i de enkelte enheders opkobling, og at den virker uden at traffikken ledes igennem den så den kan klare større trafikmængder, men den kræver IT ekspertise, i det der skal ændres opsætning i den eksisterende router.

Forudsætninger for denne installation er:

- Der er adgang til at ændre i hovedrouterens DNS opsætning
- Det er nødvendig at indlægge en blokering på port 53, så alternative DNS servere ikke kan benyttes fra virksomhedens netværk
- Den nødvendige viden til at udføre dette. Vi anbefaler at bestille installation hos BSafe2 for at få det gjort korrekt.

Figur 1: Opsætning - før

Boksen sættes op som du ser på diagrammet her:

Figur 2: Opsætning efter

Boksen tilsluttes i en LAN port på den eksisterende router med det medfølgende kabel, som herefter sættes i WAN porten på boksen.

- VIGTIGT: For at opsætningen skal virke korrekt, skal boksen først sættes til en LAN port med strøm på routeren, og softwareopdatere. Dette kan godt tage lidt tid (op til 30 min) og det er vigtigt ikke at afbryde den så længe dette pågår.  Dette skal gøres før port 53 blokering.

Test herefter at alt er sat korrekt op fra en PC tilkoblet netværket. Det er bedst at gøre inden netværket er lagt om til drift.

Til test kan du med fordel benytte programmet dig.exe til windows som kan hentes her.
(Bruger du linux er dig programmet installeret som standard). Programmet skal køres fra kommandoprompten (cmd.exe)

Find de 2 aktive IP-adresser til jeres forbindelse ved at taste nslookup dns.bsafe2.com

Kommandoer med dig programmet, som skal besvares som vist i paranteserne.
dig dr.dk @[ipnummer dns.bsafe2.com]
dig dr.dk @192.168.1.x (ttl 600)
dig test.bsafe2.com @192.168.1.x (ttl 30)

Virker dette ikke kontakt venligst BSafe2 support.

Alternativt kan du benytte nslookup.

nslookup dr.dk [ipnummer dns.bsafe2.com]
nslookup test.bsafe2.com [ipnummer dns.bsafe2.com]
nslookup dr.dk 192.168.1.x
nslookup test.bsafe2.com 192.168.1.x (ipnummer 46.4.74.103)

Alle forespørgsler skal svar korrekt.

Hovedrouteren konfigureres herefter så DNS adresserne er:

dns1 194.242.40.82
dns2 46.4.108.88

Der lægges en blokering på port 53 i hovedrouteren.

TEst at Port 53 blokeringen virker ved at taste
dig dr.dk @8.8.8.8 (denne skal time ud.)/nslookup dr.dk 8.8.8.8 (skal time ud.)

NB! Disse DNS virker kun sammen med boksen, og boksen skal være tilsluttet strøm altid, for at systemet virker korrekt.

Figur 3: Tilslutning af kabler

Første gang du tilslutter kan du opleve at boksen bliver software opdateret. Vent derfor minimum 30 min, og observer at boksens lysdiode lyser/blinker grønt.